Poetry Slam

Deeper lyrix and poetry

Moderators: D-vide, busyr, spbeeld

Locked
User avatar
Kiév
BusyR.com Forum Junkie
BusyR.com Forum Junkie
Posts: 2085
Joined: Mon Oct 06, 2003 7:51 am
Location: @ het zonnige zuiden
Contact:

Poetry Slam

Post by Kiév » Sun Dec 02, 2007 4:34 am

Poetry Slam Prijsvraag

Win vrijkaarten voor het 6e NK Poetry Slam:
groter, beter, mooierOp zaterdag 8 december aanstaande organiseert Het Poëziecircus in Utrecht het zesde NK POETRY SLAM. Negen dichters uit heel Nederland strijden in Utrecht om de landstitel. De vakjury wordt gevormd door Bart Chabot, Hagar Peeters en de bekende criticus Ilja Leonard Pfeijffer. De band Leaf, bekend van de hit 'Wonderwoman' , is tussenact. Simon Vinkenoog, Neerlands godfather of slam, opent volgens traditie de avond. Het publiek bepaalt samen met de jury wie er wint.De zesde editie van het NK Poetry Slam wordt bijzonder spannend. In de jury zetelt onder andere de gerenommeerde poëziecriticus Ilja Leonard Pfeijffer, die zich enkele jaren geleden expliciet uitsprak tegen podiumpoëzie. De juryleden zullen zelf ook hun kunnen laten zien. De negen kandidaten hebben zich afgelopen jaar bewezen door regiofinales te winnen in o.a. Amsterdam, Leiden en Enschede. De vakjury én het publiek bepalen samen wie wint. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens het World Slampionship in 2008.

Poetry Slam groeit
De Utrechtse stichting Het Poëziecircus organiseert voor de tweede keer het NK Poetry Slam in Utrecht. Het NK Slam 2006 gaf aanleiding tot verhitte discussies over literatuur en voordracht. Na afloop ontstonden nieuwe slams in Enschede, Rotterdam, Leiden, Haarlem en Antwerpen. Het Poëziecircus hoopt dat het aantal regionale poetry slams in 2008 verder toeneemt en nodigt regionale initiatieven uit om zich te melden.

Wat is een poetry slam?
Een poetry slam is een podiumwedstrijd voor dichters. De dichters krijgen per ronde slechts 3 minuten om publiek en jury te overtuigen. Na elke ronde kiezen de jury en het publiek hun favorieten. De strijd eindigt in een battle waarin de twee finalisten het rechtstreeks tegen elkaar opnemen. De hoofdprijs van 1000 euro gaat vergezeld van de wisseltrofee, De Gouden Albatros, waarop de namen van de vorige winnaars prijken. De trofee verwijst naar het beroemde gedicht “De albatrosâ€

Locked