Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Talk about whatever...

Moderators: D-vide, Sen, busyr

User avatar
spbeeld
BusyR.com Forum Spammer
BusyR.com Forum Spammer
Posts: 6252
Joined: Sat Jun 08, 2002 1:00 am
Location: Dordrecht

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by spbeeld » Mon Jun 27, 2011 3:59 pm

Goed daar gaan we dan.

Mijn naam is Bob Venus en ik hou van studeren. Daar hou ik zoveel van dat ik al viereneneenhalf jaar over een MBo opleiding doe. Ik september hoop ik de laatste loodjes aan deze fantastische opleiding te leggen en dan ben ik officieel jongerenwerker (of iets in die trant) en laat ik dat nou niet nooit van mijn leven willen worden (na 8 jaar jongerenwerk heb ik het wel een beetje gezien). Wat ik wel wil weet ik voor de verandering nog steeds niet. Ik wil graag activiteiten opzetten voor mensen die gemotiveerd zijn, en niet voor lastige japanners (weer eens wat anders dan marrokkanen) die de boel kort en klein slaan. Ach ja 'God weet God weet alleen God weet'.
Ik woon aankomende zaterdag officieel in Amersfoort. Bij vrienden van Maria. Ik hoop dan ergens een baantje te vinden en wat geld te sparen om in het huwelijksbootje te stappen (maar dat zou nog wel even duren).
Ik zit ook in Damascus, en daarnaast ben ik ook solo actief. Of althans was, want ik ben mezelf een beetje kwijt. Ik denk er serieus over na om mijn projecten af te ronden en dan te stoppen met al het gehiphop. Ik kan slecht leven met alle vooroordelen en ben daar gewoon te gevoelig voor. Ook irriteer ik me aan alle 'hiphop maniertjes' zoals de handshakes, benamingen, vooroordelen, en bovenal het hoge 'nep' gehalte. Daarnaast probeer ik al jaren lang anders te zijn door mezelf Bob the Poet (=Dichter) te noemen. Maar blijven mensen mij desondanks als een stoere rapper zien die alleen maar naar hiphop luistert. Daar geef ik me zo langzamerhand aan gewonnen, het hoeft van mij niet meer. Ik kan de wereld niet veranderen, laat staan alle vooroordelen die mensen over mij (of hiphop in het algemeen) hebben dus kan ik beter wat anders gaan doen. Ik heb mezelf ook nooit een rapper gevoelt maar een kunstenaar. En kunstenaars distantiëren zich mijns inzien door hun continue drang naar vernieuwing. Ik kan meer dan simpelweg 'een beetje rappen' en ik vind het wel eens tijd om dat te gaan bewijzen. Ook voel ik dat God tegen me zegt 'Het is goed zo jonge, ik heb wat anders voor je’. Ik wil hetgeen ik gemaakt heb misschien nog opnieuw en beter opnemen om een mooi product achter te laten voor al die jaren tevergeefs proberen..

Ik ben erg gelukkig met ‘mijn’ Maria. Daarnaast vind ik het knap dat ze het al 15 maanden met mij uithoudt hehe… Naast alle toffe gesprekken met Maria volg ik sindskort ook bevrijdingspastoraat bij twee mensen uit haar kerk. Dit, omdat ik het nodige heb meegemaakt in het leven. Zo ben ik er afgelopen week achter gekomen dat ik regelmatig last heb van destructieve gedachtes over mezelf. Dit komt met name ook naar voren in mijn nieuwe show ‘duizend vreemde vrouwen en een koning’ om die reden heb ik ook besloten om die show niet meer live op te voeren. Waarom zou je denken? Nou kijk:

In het afgelopen jaar heb ik regelmatig geflirt met de dood. Als ik deze gedachtes wil afleggen dan is het wel zo raadzaam om dit niet opnieuw over mezelf uit te spreken als ik optreed. Teksten als ‘Ik haat mezelf’ enz is niet echt positief voor je zelfbeeld. Nu ga ik wil dit project nog wel opnemen en daar tussen de nummers door achtergrond informatie over geven zodat het als een getuigenis kan dienen. Dat heb ik liever dan dat je straks 30 minuten luistert naar een man die zichzelf vernietigd (door het kijken naar porno en zich bewust van God te keren (wat overigens achter mij ligt). Ik hoop dat jullie dit begrijpen.
Nu kan het klinken alsof ik de nieuwe paus ben maar dat is niet het geval. Ik ben nog steeds dezelfde knakker als die ik altijd was, alleen leg ik een stukje zelfhaat af bij het kruis. Waarom? Omdat ik om die bovengenoemde observatie het afgelopen jaar regelmatig naar een ver land wou vertrekken om eenzaam te sterven onder een palmboom, thats why.

Ik ben nog bezig met Mic-l met een project genaamd ‘Stippen stickers en stempels’ over alle vooroordelen die mensen over mij/ons hebben. Ook dit project zullen we nog opnemen, en dan wil ik mijn hiphoptijdperk een beetje gaan afronden. Ik weet nog niet of ik met dit project wil optreden (lang leven de vooroordelen die bij optredens komen kijken.. we zien wel..

Daarnaast moeten mic-l en ik nog steeds het psalmenproject opnemen. Over mic-l gesproken, ik wil graag het stokje aan jou overgeven. Omdat je mijn vriend bent en ik meer met je deel dan alleen muziek. Omdat je me in heel veel dingen begrijpt en je voor me klaar staat (en ik hoop ook andersom). Omdat je anders bent, en (eigen)wijs.. God i love you for that! De kockengenboys en de damascusgangers zijn ook toppertjes)

* geeft stokje over*


Mijn naam is haas. Echt, ik zweer het!

User avatar
spbeeld
BusyR.com Forum Spammer
BusyR.com Forum Spammer
Posts: 6252
Joined: Sat Jun 08, 2002 1:00 am
Location: Dordrecht

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by spbeeld » Tue Jun 28, 2011 2:09 pm

Ik moet zeggen dat ik het toch jammer vind als je zo'n persoonlijk verhaal typt dat er niemand reageerd.
Mijn naam is haas. Echt, ik zweer het!

User avatar
Kiév
BusyR.com Forum Junkie
BusyR.com Forum Junkie
Posts: 2085
Joined: Mon Oct 06, 2003 7:51 am
Location: @ het zonnige zuiden
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by Kiév » Thu Jun 30, 2011 8:33 pm

Denk dat iedereen nog onder de indruk van je verhaal was, en niet nog eens wow heft snap het wou zeggen nadat je het zelf al zei.

Maja niet om het te herhalen, ga ik het toch zeggen respect.
Das toch heel wat persoonlijks wat je deelt, hoop dat je jezelf weer helemaal terug mag vinden in alles wat je doet.
Zie er wel wat herkenbare dingen in.
Ben afgelopen jaren wat minder wijde broeken gaan dragen, en dan hoor je weleens mensen zo van waar is je hiphoplook de wijde broeken enz.
Alsof wat wie je bent in uiterlijk zit, of dat je tot 80ste een boks moet uitdelen.
Het hiphopwereldje is is een vak apart ja.

Well to continue on ..... Ik ben Timo ( T - mo of maak dat er van key was leuk maar T - mo klinkt meer als mij)

Hou van het leven en doe dat dan ook al 27 jaar.
Muziekaal je kent het verhaal, na een Koor ( waar ik oa. Sen and Riv van ken) gaan rappen, waarna ik nu de feestjes af ga als dj.
Dat ook bij de radio, waar ik de playList maak, muzieknieuws en de concertagenda, en vanaf volgende week ook weer mee presenteer.
Dus peeps hebben jullie nieuwe muziek, u weet waar u het kwijt kunt voor in de etherfrequentie of in Eindje op de FM. www.studio040.nl

Ja Eindhoven, waar ik na een jaar weer naar terug verhuis.
Het was leuk voor even, maar ging al snel Eindhoven missen.
Dus daarom verhuis ik zaterdag terug, en al meteen groot feest want draai bij aankomst alweer op een gala.
Ook wel al heel lang al school plannen, maar aangezien ik een bbl opleiding wil gaan doen.
Eerst maar eens een werkplek zien te vinden, wat nog niet eens zo makkelijk is.

Maar daarom maar eerst maar eens weer aan het werk, wat er er in Eindje wel is en in Den helder niet.
Staat gelukkig alweer een leuke solicitatie in de wacht dus hoop soon nog in den zorg te belanden.
Om maar vast als brabander af te sluiten zeg ik ......... Houdoe
less sugar
more butter

User avatar
MC Martee
BusyR.com Forum Junkie
BusyR.com Forum Junkie
Posts: 1259
Joined: Mon Apr 23, 2007 1:53 pm
Location: Purmerend
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by MC Martee » Fri Jul 01, 2011 11:08 am

@Bob Het is puur dat ik nu pas weer dit topic open, maar wat Kiev zei: het is een indrukwekkend verhaal. Ik leer je steeds beter kennen, en ik waardeer enorm je openhartigheid. Je bent een toffe kerel, en voor mij een grote bron van inspiratie. Dat wilde ik even gezegd hebben! ;)
Vervelend hè, die barre maanden januari en februari? Beter koop je het album van Damascus. Dan kom je ze wel door hoor, hey.

User avatar
mic-L
Diehard Poster
Diehard Poster
Posts: 293
Joined: Fri Jan 07, 2005 12:37 pm

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by mic-L » Fri Jul 01, 2011 3:18 pm

Ik ben hier normaal echt nooit meer te vinden, maar Bob wees me erop dat ik hier even iets moest posten,
dus dat doe ik braaf. ;)
Met mij gaat het allemaal lekker. Woon nu op mezelf in hartje Middelburg in een studentenhuis. Studeer Toegepaste Psychologie in Eindhoven. Ik heb net mijn 2e jaar afgerond, dus als het goed is zou ik nu op de helft moeten zijn. Dit is echter niet helemaal het geval, waardoor het er dik in zit dat ik het niet in 4 jaar ga halen.
Op creatief gebied gaat het ook lekker allemaal. Reis zo'n beetje het halve land door achter bob aan als backup mc. Met Bob ben ik dus ook bezig met wat projectjes, waarvan sommige wat harder gaan dan andere. Maar die heeft Bob al genoemd.
Daarnaast ben ik samen met een maat van me uit Middelburg en een producer uit Utrecht al een tijdje bezig aan een album. De tracks zijn al lang af, alleen met het regelen van alles eromheen schiet het niet echt op.
Solo ben ik de laatste tijd veel bezig met dichten. Ik heb een tijdje geleden een hele middag voorgedragen in een atelier van een kunstenaar uit Middelburg. Dit beviel zo goed dat ik volgende week zaterdag geprogrammeerd ben op een singer-songwriter/poëzie festival in Middelburg.
Verder maak ik nog veel liedjes dus misschien dat ik binnenkort wat nieuw materiaal eens ga verzamelen en daar een soort mixtapje van maak.
Kortom, er ligt veel op de planken, maar alles op het gemakje.. ;)

Volgens mij lag het stokje bij Renger....

User avatar
D-vide
Modder-eter
Modder-eter
Posts: 1902
Joined: Sun Jan 16, 2005 1:45 pm
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by D-vide » Fri Jul 01, 2011 7:04 pm

Backup mc voor Bob? Dan ben je waarschijnlijk meer backup dichter, right?
Image

User avatar
Kiév
BusyR.com Forum Junkie
BusyR.com Forum Junkie
Posts: 2085
Joined: Mon Oct 06, 2003 7:51 am
Location: @ het zonnige zuiden
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by Kiév » Tue Jul 05, 2011 12:22 am

D-vide wrote
Backup mc voor Bob? Dan ben je waarschijnlijk meer backup dichter, right?
't is maar net wat je verstaat onder back up mc, (2de) Master of Ceromonie aka Move the Crowd of gewoon een hype man rapper.
less sugar
more butter

Original Atalaya
Diehard Poster
Diehard Poster
Posts: 609
Joined: Sun Mar 20, 2005 9:51 pm

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by Original Atalaya » Mon Oct 10, 2011 7:31 pm

Hallo mensen,

Ik hang al niet meer zo trouw meer op BusyR als voorheen. Heeft geen specifieke reden, het is al niet meer zo actief denk ik en mijn activiteiten hebben lang gehangen op andere gebieden dan muziek.

Om daar maar eens mee te beginnen, sinds Februari dit jaar loop ik een voltijd stage bij Tandem Welzijnsorganisatie Nijmegen als opbouwwerker. Ik ondersteun een grootschalig, stedelijk "Vaderproject" waarbij de accent ligt op opvoedingsondersteuning en burgerparticipatie van, met name, vaders en mannen.
Het is erg hard trekken aan dit project, uren van een opbouwwerker zijn erg onregelmatig blijkt, en dat ligt me minder goed dan ik gedacht had. Ik vind het vervelend om s'avonds tot laat te vergaderen of activiteiten te doen in het weekend. Misschien is dat nu vooral vervelend omdat ik verder weinig tijd heb te delen met mijn vriendin Sabrina (daarover zometeen meer :P) of om met Zeven Zegels aan de slag te gaan (ook daarover meer).
Goed, ik moet nog een kleine 3 maanden tot en met Januari, en dan begin ik mijn afstudeerproject. Wat dat gaat inhouden weet ik nog niet. Maar Als God wil ben ik in juli afgestudeerd op Culturele Maatschappelijke Vorming.

Reden dat ik na mijn stage alweer ga afstuderen is omdat ik mijn minor al gedaan heb. Specifiek: Ondernemerschap. Mijn interesse lag vooral op: Hoe kan ik Zeven Zegels als organisatie versterken op bedrijfsniveau? Ik moet zeggen ik heb hier veel van geleerd en mijn muzikale activiteiten leken een tijdje onder te gaan aan de activiteiten die ik ontplooide voor de organisatie. Het is inmiddels zover dat je inderdaad ook al stage kan lopen bij Zeven Zegels om maar even een anekdote te noemen :P. Nee maar ik heb veel mogen leren qua verkoop en accountmanagement, netwerk en acquisitie, financien en belastingtechnische kwesties, personeel (artiesten) etc etc. Ik heb in het ondernemen ook wel een nieuw hobby ontdekt moet ik zeggen.
In het kader hiervan ben ik Zeven Zegels meer aan het inrichten op Cultureel Maatschappelijke aspecten van onze muziek. Als wij een workshop rap geven, proberen we tijdens de workshop (indirect) te werken aan sociale competenties als bijv: samenwerken, leren presenteren, zelfvertrouwen, leren omgaan met regels etc etc. Door op die manier onze 'diensten' te profileren vinden we laatste tijd veel meer ingang bij organisaties en hebben we ook op die manier kans uit te dragen wat we écht leven en beleven: Jezus Christus.

Ik moet hier wel structureel tijd voor maken, naast mijn voltijd stage met onregelmatige uren moet ik dus structureel per week hier uren aan besteden.

Dan heb ik weekend, en over het algemeen ben ik dan te vinden in Helmond. Bij Sabrina. We zijn inmiddels alweer anderhalf jaar aan het werken aan een fijne relatie en ik merk dat het goed is voor mij. Ik heb sindsdien ook een vaste kerk waar ik ook een bediening in heb. Ik mag regelmatig voorgaan en spreken in de gemeente. Iets wat ik graag doe en dankbaar voor ben. Optredens op zondagmorgen doe ik helaas niet meer. Ironisch btw dat ik haar juist heb ontmoet tijdens een optreden op zondagmorgen :P haha.

Verderss... ja wat kan ik zeggen, voor wie het nog niet wist ik woon tegenwoordig in een achterstandswijk in Nijmegen, flatje 6 hoog, bevalt me prima!

Ik ga maar weer eens aan de slag met stage.. groetjes en Gods zegen!

Atalaya

User avatar
D-vide
Modder-eter
Modder-eter
Posts: 1902
Joined: Sun Jan 16, 2005 1:45 pm
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by D-vide » Tue Oct 11, 2011 9:22 pm

Tof om te lezen man!

Bless!
Image

User avatar
Frenzy
BusyR.com Forum Spammer
BusyR.com Forum Spammer
Posts: 7073
Joined: Fri Dec 26, 2003 10:34 pm
Location: Say Cheese Gouda
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by Frenzy » Wed Oct 12, 2011 8:34 am

Ataturk, ik wens je veel succes en zegen toe bij het verder professionaliseren van de ZZ broer. Goed bezig, ik zie jou en BoemBoem hard werken hiervoor. Moest denken aan wat Paul Washer vandaag twitterde, refererend aan de performance van Lecrae bij BET:
benwasher Ben Washer
Artists I hope watching @lecrae kill it in BET Awards encouraged you that your Art needs to be excellent along with your heart. #raisethebar
Het is niet alleen je hart, ook je 'Art' (maar ook je bedrijfsvoering, zie hoe Reach dat aanpakt) moet excellent zijn. Daarom wil ik je even bemoedigen kerel.

@D-vidus: Symfomaan, 2016 dat is een belofte?
In brightest day, in blackest night,
No evil shall escape my sight
Let those who worship evil's might,
Beware my power, Green Lantern's light!!!

User avatar
MaddoC
Serious Bandwidth Consumer
Serious Bandwidth Consumer
Posts: 4232
Joined: Sun Aug 21, 2005 11:09 pm
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by MaddoC » Wed Oct 12, 2011 9:11 am

Frenz' is wel de man die iedereen een nick geeft in de game.

Was Oopsieeee al geruime tijd aan, vanaf nu is het tijd voor BoemBoem en Ataturk y'all.
Als ik m'n ogen toedoe, ben ik in Honolulu (J. Deelder)

Original Atalaya
Diehard Poster
Diehard Poster
Posts: 609
Joined: Sun Mar 20, 2005 9:51 pm

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by Original Atalaya » Thu Oct 13, 2011 12:31 pm

Thnx boys, toffe reacties!

Bless,
Ataturk

User avatar
tiewrap
BusyR.com Forum Spammer
BusyR.com Forum Spammer
Posts: 9376
Joined: Thu May 06, 2004 11:46 am
Location: Leiden
Contact:

Re: Waar ben je nou helemaal mee bezig?

Post by tiewrap » Fri Oct 14, 2011 12:13 pm

Frenzy wrote: @D-vidus: Symfomaan, 2016 dat is een belofte?
na de rfm ep.

en voor je over mijn album begint: volgens mij heb je daar ook invloed op :D

Post Reply