Hank Shocklee van The Bomb Squad naar Tilburg

Where'z tha party? Press-releases requesting artists/bands, and concert-info...

Moderators: D-vide, busyr

Post Reply
Roel
A new kid on tha block
A new kid on tha block
Posts: 1
Joined: Wed Jul 21, 2010 4:40 pm

Hank Shocklee van The Bomb Squad naar Tilburg

Post by Roel » Wed Jul 21, 2010 4:46 pm

Hank Shocklee van The Bomb Squad naar Tilburg

Incubate, het festival voor independent culture in Tilburg, heeft producer en oprichter van hip hop formatie Public Enemy en The Bomb Squad, Hank Shocklee, uitgenodigd als een speciale gast op het festival. Niet alleen zal hij tijdens een interview zijn visie geven over auteursrecht en piraterij, ook zal hij onder zijn producersnaam The Bomb Squad een optreden geven op de vrijdagavond van het festival.

The Bomb Squad is een Amerikaans producers-team, bekend van hun pioniersrol op het album It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back van Public Enemy uit 1988. Typerend voor The Bomb Squad zijn hun producties waarin zeer een hoge dichtheid van samples worden gebruikt. Ook staat het team bekend voor het gebruik van harde, niet-melodische geluiden en samples in hun producties die de nummers intensiveren. Door deze werkwijze wordt Hank Shocklee ook wel de Phil Spector van de hip hop genoemd. Naast Public Enemy werkte dit team ook samen met onder andere Ice Cube (AmeriKKKa's Most Wanted), Run DMC en Manic Street Preachers.

Tijdens de Pirate Conference op vrijdagmiddag 17 september, zal Hank Shocklee geïnterviewd worden door Job de Wit (freelance pop/hip hop/house journalist) over zijn werkwijze, zijn visie op (de toekomst van) auteursrechten, samplen en het recyclen van oud materiaal in nieuwe muziekstukken.

Diezelfde avond zal The Bomb Squad een DJ-set geven in het reguliere muziekprogramma van het Incubate festival.

Kaarten voor de Pirate Conference zijn te verkrijgen via het Pay What You Want principe. Via incubate.org en incubate-innovation.org kunnen kaarten besteld worden. De bezoeker kan aangeven hoeveel kaarten hij wil, en wat voor totaalbedrag hij hieraan wil uitgeven. Betaling vindt daarna plaats via Paypal of bankoverschrijving.

Deze actie geldt niet voor de normale dagkaarten en passepartouts voor het Incubate festival. Deze kaarten zijn te koop via de website van Incubate en de winkels van BelCompany.

Pirate Conference (o.a. met Matt Mason, Rob Scholte en Hank Shocklee)
Vrijdag 17 september
Midi Theater
Tilburg
Start: 10.00 uur

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.


Zie voor meer informatie over het festival de website http://www.incubate.org.

Post Reply